Boksen en kickboksen voor volwassenen.

Kickboksen is goed voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen worden nagenoeg alle spiergroepen getraind.
Een aantal dingen die je leert bij het kickboksen zijn doorzettingsvermogen, discipline, verbeteren van je lichamelijke conditie en respect hebben voor elkaar. Het is goed voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, moed en beheersing. Dit zijn allemaal punten die je nodig hebt om goed en succesvol te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Boksen is een zelfverdedigingssport, wij leren jou de technieken en de daarbij behorende tactieken aan met natuurlijk een goede conditie training gericht op het boksen. Bij ons trainen zowel recreanten die het doen voor een goede conditie training, en mensen die wedstrijden willen doen, en dat allemaal In een proportioneel jasje. Wij hebben de beschikking over een boksring en stootzakken, die we regelmatig in de trainingen gebruiken.

Jeugd judo (4-18 jaar)

Judo is bij Aarts Sport Hillegom al mogelijk vanaf 4 jaar. Jeugd judo heeft voor een kind vele voordelen. Zo kan een kind zich motorisch ontwikkelen en leren luisteren en gedragen in een groep. Toch zal een jeugd judoles leuk en speels gegeven worden. Binnen de technieken welke een judoka te leren krijgt zijn ook val breek technieken welke een kind automatisch zal toepassen op straat.
Judo is een zeer complete sport die niet voor niets erg populair is bij kinderen.
De sport heeft alle elementen in zich om van jongeren complete, evenwichtige mensen te maken.

Voor de jeugdjudoka’s van Aarts Sport Hillegom wordt jaarlijks, samen met Aarts Sport Lisse, een interne puntencompetitie georganiseerd. Dit maakt het judoën nog leuker.

Jeugd Jiu-Jitsu (8-18 jaar)

De Jeugd Jiu-Jitsu is speciaal gericht op kinderen van 8 tot 16 jaar.
Het Jiujitsu is rijk aan bewegingsvormen o.a trekken, duwen, aanval ontwijken, doorvoeren en natuurlijk het explosief toepassen van schop-, slag- en stoottechnieken. Het aantal basisbewegingen is gevarieerd, maar bij het ontwijken maak je gebruik van verplaatsingen en lichaamsdraaiingen.
Tijdens de lessen ontdekken de kinderen hun lichamelijke mogelijkheden. Competitieve elementen zijn minder aanwezig, maar wel leren de kinderen sportiviteit en respect te hebben voor zichzelf en anderen.

Jeugd Kickboksen (6-18 jaar)

Voor de jeugd wordt er een aangepaste kickbokstraining gegeven. Deze training staat open voor meisjes en jongens vanaf 8 tot 16 jaar. Het voornaamste doel is het bevorderen van de sociale vaardigheden, respect en het verbeteren van normen en waarden. Tijdens deze training kan een leerling zich alle technieken van het kickboksen eigen maken.

Binnen deze lessen wordt echter nog geen gebruik gemaakt van technieken naar het hoofd. Wel wordt gebruik gemaakt van alle andere technieken uit het kickboksen, zoals het werken op de trapkussens en bokszakken. Binnen deze groep staat het spelelement centraal en wordt door middel van competitie-elementen aangeleerd om op een goede manier met verlies en winst om te gaan.

judo

Aarts Boksen