Bij inschrijving kunt u het abonnement na de tweede les (binnen 14 dagen) kosteloos annuleren. Dit moet wel schriftelijk worden vermeld. b.g.g. gaat de betaling de derde les in.
De eerste 2 lessen zijn dus altijd gratis.

Het lesgeld wordt verspreid over 12 maanden incasso
Tijdens de schoolvakantie’s en de maanden juli en augustus zijn er geen jeugdlessen. (zie lesrooster jeugd)

 

Kickboksen (8-15 jaar)

Voor de jeugd wordt er een aangepaste kickbokstraining gegeven. Deze training staat open voor meisjes en jongens vanaf 8 tot 16 jaar. Het voornaamste doel is het bevorderen van de sociale vaardigheden, respect en het verbeteren van normen en waarden. Tijdens deze training kan een leerling zich alle technieken van het kickboksen eigen maken.

Binnen deze lessen wordt echter nog geen gebruik gemaakt van technieken naar het hoofd. Wel wordt gebruik gemaakt van alle andere technieken uit het kickboksen, zoals het werken op de trapkussens en bokszakken. Binnen deze groep staat het spelelement centraal en wordt door middel van competitie-elementen aangeleerd om op een goede manier met verlies en winst om te gaan. De trainers van Aarts Sport Hillegom delen hun passie en kennis graag met onze leerlingen en leren daarbij ook dat respect voor elkaar zeer belangrijk is.
Ook voor de jeugd organiseren wij een interne clubgala. Dit maakt de sport nog leuker.

 

Tiener fitness (12-15 jaar)

Bij Aarts Sport Hilegom is er een programma bedacht dat voldoet aan de vraag naar fitness voor de jeugd van 12 – 15 jaar. Voor deze groep is er een aangepast fitness programma waar veel variatie is opgenomen. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht  en er worden (bootcamp) oefeningen gedaan in onze sportzaal. Onze gekwalificeerde instructeurs zullen uw kind hierin goed en op de juiste, maar leuke manier begeleiden.

 

judo (4-16 jaar)

Judo is bij Aarts Sport Hillegom al mogelijk vanaf 4 jaar. Jeugd judo heeft voor een kind vele voordelen. Zo kan een kind zich motorisch ontwikkelen en leren luisteren en gedragen in een groep. Toch zal een jeugd judoles leuk en speels gegeven worden. Binnen de technieken welke een judoka te leren krijgt zijn ook val breek technieken welke een kind automatisch zal toepassen op straat.
Judo is een zeer complete sport die niet voor niets erg populair is bij kinderen.
De sport heeft alle elementen in zich om van jongeren complete, evenwichtige mensen te maken.

Voor de jeugdjudoka’s van Aarts Sport Hillegom wordt jaarlijks, samen met Aarts Sport Lisse, een interne puntencompetitie georganiseerd. Dit maakt het judoën nog leuker.

Ouders zeggen:  “ik wil jullie bedanken voor de waardevolle bijdrage die jullie hebben geleverd met de judolessen aan Marley’s ontwikkeling. De sfeer in de lessen is er een van respect. Dat hoort bij Judo, maar dat moet je ook als meester voeden en bestendigen. Ik heb bij de laatste slipexamens gezien hoeveel Marley gegroeid is. Jullie hebben het prima gedaan! Bedankt!”

 

Jiu-Jitsu (8-15 jaar)

De Jeugd Jiu-Jitsu is speciaal gericht op kinderen van 8 tot 16 jaar.
Het Jiujitsu is rijk aan bewegingsvormen o.a trekken, duwen, aanval ontwijken, doorvoeren en natuurlijk het explosief toepassen van schop-, slag- en stoottechnieken. Het aantal basisbewegingen is gevarieerd, maar bij het ontwijken maak je gebruik van verplaatsingen en lichaamsdraaiingen.
Tijdens de lessen ontdekken de kinderen hun lichamelijke mogelijkheden. Competitieve elementen zijn minder aanwezig, maar wel leren de kinderen sportiviteit en respect te hebben voor zichzelf en anderen.

 

Peuterdans / Dancefun (2-3 jaar)

Voor de allerkleinste in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Dit is een les van drie kwartier.
“Spelenderwijs fit” is het motto! Bewegen is goed voor de lichamelijke en motorische ontwikkeling van kinderen. En het allerbelangrijkste…het is super leuk!

 

Breakdance (8-16 jaar)

Breakdance is ontstaan uit de Afrikaanse cultuur. Afrikanen dansten gezamenlijk in een cirkel, de Lyndi Hop genaamd. Dit wordt ook bij breakdance gedaan. Breakdance werd populair door de film Flashdance. Breakdance is een lichaamstaal van het hiphoppen, daarbij is het een mix van grond-, vechtsport-, acrobatische en dansbewegingen. Er wordt meestal gedanst op rap muziek of breakbeat.

 

Streetdance (4-16 jaar)

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren zeventig ontstonden. Bij streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl continu verandert.

 

Musical Show dance (5-16 jaar)

Ben je ook zo gek van al die liedjes uit de beroemde musicals. Dan is deze vrolijke les zeker iets
voor jou. De meeste dansen die je ziet in films, shows en videoclips zijn gebaseerd op musical show dans

 

Moderne dans (10-16 jaar)

Moderne dans is een dans waarbij je je lichaam gebruikt als communicatiemiddel. Je wilt met je lichaam dus iets overbrengen op je publiek. Door modern te dansen kan je emoties en gevoelens uitbeelden door deze in je dans proberen te leggen door bewegingen.

Moderne dans ontstond toen mensen opzoek gingen naar andere manieren van dansen dan alleen het klassieke ballet. Moderne dans is dus ontstaan omdat mensen niet meer die strakke regels van het ballet wilden. Moderne dans is vrij en je kan er je eigen beweging in leggen.

 

Afrodance / Dancehall (10-16 jaar en volwassenen)

In de Afro Dance lessen leer je verschillende moves op swingende afro beats. Afro Dance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen maar ook af en toe rustige vloeiende bewegingen die veel concentratie vereisen. In de workout dans je op traditionele Afrikaanse muziek gemixt met moderne klanken.

De lessen zijn geschikt voor iedereen die graag wil dansen!

 

Hiphop (6-16 jaar)

Hiphop dans in een dansvorm waar je heel stoer leert bewegen. Hiphop combineert zachte en ruwe vormen en muziek zoals rap,  hip hop en R&B. Plus het maken van acrobatische figuren maakt van deze soort dans een super coole ervaring.
Hiphop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Het is ontstaan in de jaren zeventig van de twintigste eeuw in New York, en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx, die destijds bewoond werd door vooral Afro-Amerikanen en Latino’s.

 

Wedstrijd dansen (vanaf 7 jaar)

Voor kinderen en jongvolwassenen die meer uitdaging willen, hebben wij een aantal teams die meedoen aan wedstrijden. Begin september worden hier audities voor gehouden of worden er kinderen uit de reguliere lessen door ons benaderd. Deze kinderen worden verwacht meerdere reguliere lessen te volgen  en krijgen daarbij nog een extra selectietraining.

 

kids-running-silhouette